פטנט זה מצטרף לפטנטים של החברה למוצר בארה"ב, אירופה, יפן וישראל ומחזק את נכסי החברה לקראת הניסוי הקליני Phase 2a בארה"ב המתוכנן
נס ציונה, פארק המדע, פברואר 2023, חברת הביוטכנולוגיה הישראלית קדימהסטם (TASE: KDST) מודיעה על קבלת אישור לרישום פטנט ממשרד הפטנטים האוסטרלי עבור טכנולוגיית הייצור והשימוש הקליני בתאי תמך של המוח (אסטרוציטים,®AstroRx ) שהופקו מתאי גזע פלוריפוטנטיים לטיפול במחלת ה-ALS וסריקת תרופות.
פטנט זה מצטרף לפטנטים של החברה למוצר בארה"ב, אירופה, יפן וישראל, ובעל חשיבות לקראת הניסוי הקליני Phase 2a בארה"ב המתוכנן לשנה הקרובה.
הפטנט מגן על טכנולוגיית הייצור של מוצר החברה, ה- ®AstroRx , והשימוש בו לטיפול במחלת ניוון שרירים סופני ALS. בנוסף, הפטנט מגן על פלטפורמת החברה לבחינת חומרים בעלי פוטנציאל תראפויטי במערכת העצבים וזאת על ידי מערכות של סריקת תרופות.
מוצר ה-AstroRx® מכיל תאי אסטרוציטים
מוצר ה-®AstroRx מכיל תאי אסטרוציטים, תאי התמך של מערכת העצבים המרכזית (מח וחוט שדרה) .במחלות נוירולוגיות רבות כדוגמת ALS פעילותם נפגעת . בחולי ALS נפגעת יכולתם של האסטרוציטים לשמור על סביבת גידול תקינה שתומכת בתאי העצב המוטוריים וכתוצאה מכך קיימת תמותה מסיבית של תאי העצב המוטורים, האחראים לתנועה של השרירים הרצוניים. הנחת החברה היא שהזרקה של אסטרוציטים בריאים ומתפקדים (®AstroRx) לנוזל חוט השדרה של חולי ALS בהליך סטנדרטי של ניקור מותני, צפויה לפצות על חוסר התפקוד של האסטרוציטים החולים ולתמוך בתאי העצב המוטוריים הפגועים ובכך להאט את קצב התקדמות המחלה. בניגוד למולקולות בודדות אשר פועלות בדרך כלל במנגנון פעולה יחיד, האסטרוציטים פועלים במספר מנגנוני פעולה שונים בו זמנית, אשר כל אחד מהם בנפרד עשוי להגן על תאי העצב המוטורים שנפגעים במחלה.
קדימהסטם השלימה ניסוי קליני (Phase I/IIa), בו הוזרקו התאים לתוך נוזל חוט השידרה בהליך סטנדרטי של ניקור מותני ב 10 חולי ALS. תוצאות הניסוי הדגימו פרופיל בטיחות גבוה, וכן יעילות בעלת משמעות קלינית בהאטת קצב התקדמות המחלה למשך 3 חודשים לאחר הטיפול כפי שנמדד במדד הקליני ALSFRS-R. על מנת להאריך את האפקט התראפויטי שנצפה, בכוונת החברה לבחון מינונים חוזרים של מוצר המדף התאי (®AstroRx) כל 3 חודשים בניסוי הקליני הקרוב תחת IND מה-FDA בארה"ב.
אסף שילוני, מנכ"ל קדימהסטם, ציין: "קבלת הפטנט באוסטרליה, שמצטרף לפטנט שקיבלנו לפני מספר חודשים בארה"ב, ממשיכה לחזק את פורטפוליו הפטנטים שלנו בתחום הטיפול ל-ALS ומחלות נוירו-דגנרטיביות אחרות. זוהי עדות והכרה בחדשנות המדע שפותח בקדימהסטם, ואנחנו פועלים אינטנסיבית במטרה לקדם את ההגשה של ה-IND לקראת כניסה לניסויים קליניים בארה"ב".
מישל רבל, המנהל המדעי של קדימהסטם, אמר כי "תוכנית ה-ALS ממשיכה להתקדם, כאשר צבר הפטנטים של החברה ממשיך להתחזק. חזון החברה – להעניק טיפול לחולי ALS ממשיך להתקדם, ואני סמוך ובטוח שהמדע שפותח בחברה יסייע רבות למטופלים בעתיד".
באוסטרליה כיום יש כ-2,000 חולי ALS[1], כאשר בכל שנה מאובחנים במדינה כ-730 חולי ALS.
אודות קדימהסטם קדימהסטם בע"מ (www.kadimastem.com)הינה חברה בשלבי פיתוח קליני של תרפיות תאיות (cell therapy), המפתחת ומייצרת מוצרי "מדף" תאיים המבוססים על הפלטפורמה הטכנולוגית של החברה לגידול והתמיינות של תאי גזע עובריים לכדי תאים פעילים באיכות קלינית. AstroRx, מוצר תכנית הפיתוח המתקדמת של החברה, הינו מוצר תאי המורכב מתאי אסטרוציטים לטיפול ב-ALS שכבר נבדק בחולים בניסוי קליני ראשון, ועתיד להתחיל ניסוי קליני שלב 2a השנה. וכן IsletRx מוצר תאי המורכב מתאי לבלב פעילים, המיוצרים מתאי גזע, שנמצאו יעילים ובטוחים לטיפול בסוכרת תלוית אינסולין, ונמצאים בתהליך פרה-קליני מתקדם.
קדימהסטם נוסדה על ידי פרופ' מישל רבל, המדען הראשי של החברה ופרופסור אמריטוס לגנטיקה מולקולרית במכון וייצמן. פרופ' רבל זכה בפרס ישראל עבור ההמצאה והפיתוח של Rebif, התרופה המקובלת לטרשת נפוצה הנמכרת ברחבי העולם. קדימהסטם נסחרת בבורסה בתל אביב (ת"א:KDST).
Commentaires